Frederick rozpoczął we wrześniu 2019 roczną szkołę hotelarstwa i gastronomii.
Obecnie jego nauka jest w zawieszeniu, ale gdy sytuacja zostanie opanowana, uczniowie wrócą do dalszej nauki i egzaminów (więcej o tym w poście z 2 maja 2020).
Nie każdy z naszych uczniów zaczyna kilkuletnie studia magisterskie lub inżynierskie, wielu z nich wybiera szkoły zawodowe, by mieć określone umiejętności w krótszym czasie i rozpocząć pracę.
Zawsze szukają dróg z pomocą misjonarek, one służą radą i są pewnym drogowskazem, czy uczeń podąża w kierunku w którym ma szansę utrzymać siebie i rodzinę, zdać ewentualnie egzaminy, zdobyć uprawnienia, a praca rzeczywiście się znajdzie.
Nadają ich marzeniom troszkę bardziej realistyczny kształt, choć zawsze starają się, by było to zgodne z talentami i predyspozycjami danej osoby.
Frederick ostatnie miesiące nauki spędza w hotelu – zdobywając różne umiejętności. Jeszcze w marcu, na kuchni zdobywał szlify kulinarne i był jedna z osób przygotowujących wystawny dzień kobiet w hotelu.
Przesłał nam z tej okazji kilka swoich „prac”. Gratulujemy! Wygląda smakowicie :)